Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ

      Το φέϊσμπουκ ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι και κατέληξε να γίνει κοινωνικό φαινόμενο. Δημιουργήθηκαν φιλίες δυνατές αλλά και φιλίες της πλάκας! Ένωσε ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα εσώψυχα του καθενός βγαίνουν πλέον δημόσια και βλέπεις ανθρώπους με ψυχολογικά και ψυχικά προβλήματα να ανεβάζουν ενημερώσεις, βίντεο και φωτογραφίες που απορείς με το ποιόν τους.
     Ίσως να είμαι και εγώ ένας από αυτούς γιά κάποιους,τους οποίους θα παρακαλούσα να με διαγράψουν από φίλο και να με αφήσουν στην ησυχία τους. Ότι κάνουμε πλέον,δεν γίνεται γιά να περάσουμε καλά και να μας συντροφεύουν οι αναμνήσεις, αλλά βιαζόμαστε πότε θα το ανεβάσουμε στο FB! Γιά να πάρουμε περισσότερα λάϊκ από έναν άλλον. Κόντρες γιά τις ομάδες, ποιός θα μαζέψει περισσότερα μέλη. ΕΛΕΟΣ! Εκεί φτάσαμε.
     Επίδειξη! Αφήνουμε τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις σκεφτόμενοι τι να τραβήξουμε γιά να ανεβάσουμε στο FB. Μαννάδες και Πατεράδες δεν παίζουμε πλέον με τα παιδιά μας γιατί το FB είναι πιό σημαντικό. Δεν τα πάμε στις κούνιες γιατί το FB είναι πιό σημαντικό. Τα πάμε στους παιδότουπους που έχουν WI-FI και μόνο να μη μας απασχολούν όταν θα είμαστε στο FB και αυτά να παίζουν μόνα τους με άλλα παιδιά. Πάμε διακοπές και τα αφήνουμε στους Παππούδες και Γιαγιάδες γιά να μη μας ενοχλούν. Κάνουμε δηλαδή "παρκάρισμα ψυχών", ενώ το παιδί μας θέλει εμάς γιά να μεγαλώσει σωστά και όχι κάποιον άλλον.
     Το παιδί θέλει παγωτό,αλλά του λέμε ότι δεν έχουμε λεφτά και αγοράζουμε τσιγάρα γιά να καπνίσουμε αέρα κοπανιστό. Κλαίει το παιδί  ζητώντας βραδυνό φαγητό και η μάννα του σηκώνεται μόνο στις διαφημίσεις γιατί βλέπει" Μπρούσκο" και δεν πρέπει να χάσει καμμία σκηνή γιατί μετά θα  συζητήσει το επεισόδιο στο Τσάτ του FB με την φίλη της.
   
                                                                                       Ο Ζαλοβίτης.

2 σχόλια: